
הנושאים בהם אני מטפלת
לרב, נפגעי עבירה נמצאים במצב של בלבול והעדר ידע לגבי האפשרויות העומדות לפניהם, ועליהם לבחור אם לפעול או שלא לעשות דבר? לפעול כעת או לחכות? מה סד הזמנים? מה עם התישנות? מהן הזכויות שלי כנפגע עבירה? האם יאמינו לי? ועוד. אנסה לפרוש חלק מהנושאים בהם אני מטפלת, בהמשך נשוחח ונחליט מה האפשרות הטובה ביותר עבורך.
הגשת תלונה במשטרה
הגשת תלונה במשטרה יכולה להיות אירוע מטלטל, וקשה, יחד עם זאת הוא עשוי ויכול להיות גם הליך מעצים. ביחד נהפוך את ההליך לכזה בו ה"מוש כות" חוזרות לידיים שלך, ואת/ה פועל/ת ועומד/ת על עשיית צדק. כשמישהו בעל ידע וניסיון נמצא איתך, מסביר, מבהיר, יודע מה לדרוש - הפעולה הזו יכולה להיות רגועה ובטוחה יותר.
ייעוץ משפטי
במסגרת הייעוץ אפרוש בפנייך את האפשרויות בהם ניתן לפעול, מה הדרך הטובה ביותר עבורך, ומה הסיכויים של הפעולה בה תבחר/י. כמו כן, אוכל להסביר למה ניתן לצפות בהליך המשפטי, מהי התיישנות, מה הסיכוי להגשת כתב אישום, מהם הפיצויים הצפויים בהליך. אלה מקצת הדברים שאוכל לשפוך עליהם אור, להסביר, לכוון ולסמן את הנקודה בה אנחנו נמצאים עתה ולאן אנחנו רוצים להגיע.
הגשת ערר על סגירת תיק
זה לא סוד שרב התלונות במשטרה לא מגיעות להתברר בבית המשפט. כ 85% מהתלונות נסגרות, לרב בשל העדר ראיות מספיקות, עם תום החקירה המשטרתית. ישנם מקרים לא מבוטלים שהתיק נסגר שלא בצדק, ובמקרים אלה כדאי שבעל מקצוע שמכיר את החוק היטב, ויש לו ניסיון, יאיר את הטעויות שבסגירת התיק. יש לך זכות לערור על סגירת התיק. אני כאן כדי שתחילה נבדוק האם התיק נסגר שלא בצדק, ומה הסיכויים לקבלת ערר על הסגירה. במידה ויש סיכוי כזה - אשמח להגישו עבורך.
ליווי בחקירה ובפרקליטות
ההליך הפלילי מנוהל משלב החקירה ועד סיום ההליך המשפטי ע"י המשטרה או הפרקליטות. נפגעי עבירה לרב הם עדים בתיק אך מעבר לכך, יש להם מעמד וזכויות שעל הרשויות למלא, וישנם צמתים בהם דעתם ועמדתם חשובה ומשפיעה על ההליך. תמיכה, ייצוג וליווי בהליכים אלה עשויים להיות קריטיים כדי לעמוד על כך שזכויותייך ישמרו בפועל ונוכחותך תהיה חשובה, מלאה ואפקטיבית.
צו למניעת הטרדה מאיימת
לעיתים יש צורך בסעד מהיר לנפגעי עבירה אשר מרגישים איום, פחד, הטרדה מצד התוקף. הנפגעים יכולים לבקש מבית המשפט שיורה שהתוקף לא יתקרב אליהם, לא יפנה אליהם, וכד'. הליך זה הוא הליך מהיר, והוא ננקט במקביל להגשת תלונה או כהליך עצמאי ללא כל קשר להגשת תלונה.
הגשת תביעה אזרחית
נפגעי עבירה לרב מקבלים פיצוי במסגרת ההליך הפלילי, אך הפיצוי מוגבל ואינו גבוה. הפיצוי אינו משקף את הנזק שנגרם לנפגעי עבירה בפועל בעקבות הפגיעה. זכותך להגיש תביעה אזרחית במקביל, לפני, או אחרי הגשת תלונה, ולדרוש פיצוי שיהיה במתאם לפגיעה.
יחד נחליט אם להגיש תביעה אזרחית או תביעה נגררת לפלילים. חשוב לציין, כי אפשר להגיש תביעה אזרחית גם מבלי להגיש כל תלונה במשטרה. על כל אלה, ההבדלים ביניהם ועוד, נדון ונחליט יחד ונבחר את מה נכון יותר עבורך.